2016. jan 12.

Hogyan hatnak az ásványok? Hogy tisztítsam és tároljam őket?

írta: Kismag
Hogyan hatnak az ásványok? Hogy tisztítsam és tároljam őket?

Tömören. Egyszerűen. Szerintem.

 

pr7_1.jpg

Aki még csak most ismerkedik az ásványokkal, sokszor úgy érezheti, hogy egy végeláthatatlan ösvényre tévedt, hiszen annyiféle drágakő és féldrágakő létezik, hogy szinte lehetetlen mindnek utánaolvasni. Aki már régebb óta tanulmányozza az ásványokat, és sok szakirodalmat is fellapozott a témában, az biztosan tudja, hogy ennek az ösvénynek valóban nem lehet a végére érni.
Már több,mint 5 éve készítek ásvány ékszereket, mégis, napi szinten fedezek fel újabb és újabb köveket, melyekről ezidáig még sosem hallottam. De éppen ez a jó az ásványokban; akit igazán érdekelnek, sosem érezheti azt, hogy már eleget tud, mindig talál valami újat, valami izgalmasat, valami mást, valami felfedezni valót.
A következő hónapokban (években ;) ) majd szép sorban górcső alá vesszük a különböző ásványokat, Veled együtt, kézen fogva, hogy melyik, milyen testi-, vagy lelki problémában nyújthat segítséget, hogy őseink mire használták, s mit tartottak az adott kőről, vagy épp azt, hogy milyen legenda vagy hiedelem kapcsolódik hozzá. Izgalmas utazás lesz ez, de indulás előtt azért még összekészítettem egy kis bőröndnyi útravalót, a teljesség igénye nélkül...de tényleg.

pr1.jpg

Az ásványok rezgésekkel rendelkeznek, ahogy az emberi test is. Bizonyos helyzetekben rezgésszintünk csökken, ilyen pl. a depresszió, a stressz, egy szakítás, a kialvatlanság, vagy a szomorúság, de minden olyan életesemény, mely negatív hatással van érzelmi és/vagy fizikai állapotunkra. Ha rezgésszintünk hosszútávon alacsony, akkor jelentkezhetnek a fizikai tünetek. Lefordítva: az elme és a lélek betegsége egy idő után testi panaszokat ölthetnek. Egy példa: ha sokat stresszelünk, akkor előfordulhatnak gyomorbántalmak, szívproblémák, magas vérnyomás, vagy épp alvászavar. Az ásványok emelhetik rezgésszintünket, feloldhatják az energiablokkokat, vagy felszínre hozhatják a fel nem dolgozott sérelmeinket. Segítenek az elfogadásban, a megértésben, vagy rávezetnek a problémák egyszerű megoldására.

Ahogy azt már az előző blogbejegyzésemben is írtam, a számunkra legmegfelelőbb ásvány kiválasztásához nem kell különleges képesség, sem egyéb természetfeletti erő, csupán egy dologra hagyatkozzunk: a megérzéseinkre. Rengeteg helyen olvasom, hogy az ásványokat be kell programozni, mert csak akkor fejtik ki hatásukat. Véleményem szerint ez egy irtó nagy baromság. Akármilyen furcsán is hangzik (és most sárba tiprom azok büszkeségét, akik azt gondolják, az ember az egyetlen intelligens lény az univerzumban), de hozzánk hasonlóan az állatok, a növények és a kövek is tudattal rendelkeznek. Ha megpróbáljuk beprogramozni őket, az nagyjából úgy hat, mintha meg akarnék győzni egy tyúkot, hogy nem tojásokat-, hanem rózsaszín ebihalakat tojik. Ne akarjuk ráerőltetni senkire és semmire az akaratunkat, hagyjuk azt a szerencsétlen ásványt, hadd fejtse ki a hatását anélkül, hogy „megerőszakolnánk”. Higgyétek el, tudja, hogy mi a jó nekünk, anélkül, hogy megmondanánk neki. Nem véletlen választottuk épp őt, vagy ő minket... Az ásványok kiválasztására vagy beprogramozására vonatkozóan nincsenek szabályok, vagy előírások (illetve vannak, de csupán azért, mert sokan szeretik túlmisztifikálni az ember képességeit és tudását), én azon a véleményen vagyok, hogy mindenki azt a követ viselje, ami jól esik számára.

pr9.jpg

Hogy az ásványok maximálisan ki tudják fejteni hatásukat, rendszeresen tisztítani kell őket, hiszen magukba szívják a környezetükben élők negatív energiáit, vagy bárkiét, aki előtte érintkezett velük. A legegyszerűbb módszer, ha hideg csapvíz alá tartod a követ. Ebben az esetben mindenképp olvass utána a tisztítandó ásványnak, hiszen van köztük olyan, mely vízben oldódik. Itt még fontos megjegyeznem, hogy amennyiben ásványékszert szeretnél megtisztítani, a fém szerelékek a víztől elszíneződhetnek!

Az ásványokat sóval is megtisztíthatjuk, azonban arra figyeljünk, hogy közvetlenül ne érintkezzenek egymással, mert a só károsíthatja a felületüket. Öntsünk ki sót egy tálba, fektessünk rá egy textildarabot, majd erre helyezzük a megtisztítani kívánt követ. A só kiválóan alkalmas a negatív energiák eltávolítására.

Ásványainkat megtisztíthatjuk és feltölthetjük a Hold energiájával (tegyük ki az ablakpárkányra egy éjszakára, legjobb, ha ezt Teliholdkor végezzük el), de a Nap sugaraival óvatosan bánjunk, mert kiszívhatják az ásványok színét! A kövek tisztítását és feltöltését személyre is szabhatod, hiszen Ti hangolódtok egymásra, így Neked kell érezned, hogy melyik az a módszer, amely hatásos, amiben hiszel. Imádkozhatsz, miközben az ásványt a tenyeredben tartod, gyújthatsz mellette füstölőt, vagy egy gyertyát (vigyázz, hogy a láng közvetlenül ne érje a köveket), de akár meg is kérheted az angyalokat, hogy tisztítsák meg és töltsék fel pozitív energiával. Látod, erre sincs kőbe vésett módszer. Akkor "működik" legjobban egy ásvány, ha megérzéseid szerint választod ki, és úgy végzed a tisztítását, ahogy Neked és a kövednek is jól esik.

pr2.jpg

Végül pedig az ásványok tárolásáról is szeretnék néhány szót ejteni. Mivel az ásványok magukba szívják a környezetük energiáit, így fontos, hogy leginkább csak Veled érintkezzenek. Amikor nincs Nálad a marokköved, vagy nem viseled az ásvány ékszereidet, akkor lehetőleg egy puha kis tasakban (pl. selyem), vagy egy bélelt dobozkában tartsd őket, ahol nem sérülhet a felületük és nincsenek kitéve a környezet káros hatásainak (közvetlen napsugárzás, fröcsögő olaj, nedves környezet, vagy épp idegenek tapogatása, -és itt nem az ufonautákra gondolok-). Tartsd becsben az ásványokat, és hidd el, meghálálják a törődésed.

pr8.jpg

pr5.jpg

 

Szólj hozzá

gyógyító kövek ásványékszer kismag kismag ékszer gyógyító ékszer ásványok tisztítása ásványok tárolása hogyan tisztítsuk meg az ásványokat ásvány karkötő hogyan hatnak az ásványok ásványok hatása