2016. feb 12.

Hogyan használjuk a kabbala karkötőt? Mire jó? Honnan ered a története?

írta: Kismag
Hogyan használjuk a kabbala karkötőt? Mire jó? Honnan ered a története?

 

 

egyutt1keret_k.jpg

Egy egyszerű piros fonal a csuklóra kötve. Madonna, Michael Jackson, Ashton Kutcher, Britney Spears, csak hogy néhányat említsek azon hírességek közül, akikről fotó készült, bal csuklójukon egy vékonyka piros fonallal. De vajon mit jelent és mire szolgál? A piros fonal a kabbala vallás útján került köztudatba, mint védelmet biztosító kiegészítő. A kabbalista tanítók szerint ez a vörös gyapjú szál mind testi, mind lelki védelmet nyújt viselőjének. Oltalmaz a körülöttünk lévő emberek irigységétől, de megvéd önnön féltékenységünktől, valamint a Gonosz Szemtől is. De miért pont a vörös? A Bibliában ezt a színt a halál és pusztulás elleni védelemmel hozták összefüggésbe, s mivel a piros a spektrum legalacsonyabb rezgéssel rendelkező színe, így a kabbala vallásban a Fény legalacsonyabb fokát és nagymértékű negativitást jelent. A kabbala vallásban nincsenek kötelező és kőbe vésett szabályok. Ők pozitív és negatív energiákról beszélnek. A mások és saját magunk felé irányuló érzéseink vagy jó, vagy rossz rezgésekkel látnak el bennünket. Ha irigyek és féltékenyek vagyunk, az a kabbalisták szerint a szemeinken keresztül áramlik ki belőlünk, mint negatív energia. Ebből az elgondolásból alakult ki a Gonosz Szem elnevezés is, mely egyáltalán nem új keletű. Szókratész, Arisztotelész és Platón is emlegette, de nagy becsben tartott királyok és királynék is hittek erejében. A rómaiak oculus malus-nak, a skótok droch shuil-nak, a kabbalisták pedig ayin horeh-nek nevezik.

madonna.jpg

Joggal felmerülhet a kérdés mindenkiben, hogy a védelemhez miért pont a legalacsonyabb rezgéssel bíró színt használják? Erre a következő magyarázatot adták: Az orvostudomány úgy védekezik a különféle betegségek ellen, hogy annak legyengített kórokozóit juttatják az ember szervezetébe. A kabbalista tanítók szerint a spirituális védelemhez hasonlóképpen juthatunk, mint a fizikaihoz. A csuklónkra tekert vörös szál magában hordozza a negatív energiák legyengített változatát, mely immunissá tesz minket a Gonosz Szem negatív energiáival szemben. Logikusan hangzik, ugye? A piros szín azonban még nagyobb jelentéstartalommal bír a kabbala elkötelezetteinek. Tudnunk kell, hogy a vörös fonallal való védelem technikája legelőször Izraelben jelent meg. Ráhel, a bibliai ősanya sírját tekerték körbe piros szalaggal. A kabbalisták Ráhelt a világ ősanyjaként tisztelik, kinek legfőbb vágya megvédeni gyermekeit a gonosztól. Így a vörös számukra a legerősebb védelemmel bíró szín, mivel egy anya szereteténél nincs elementárisabb erő. Ezen gondolatmenet alapján ezt a színt számukra átjárja a szeretet és a védelem. Miután a hívők körbetekerték Ráhel sírját a vörös szalaggal, darabokra vágták azt, majd bal csuklójukon viselték ezeket. De mi hogy alkalmazzuk a vörös fonalat? Magát a technikát a kabbala legbölcsebb tanítói fejlesztették ki. Vallásuk szerint a bal karunk az elfogadást, a jobb pedig az adakozást képviseli, így a negatív energiák bal oldalunkon keresztül áramlanak testünkbe. Ezért kell tehát a bal csuklónkon viselni a vörös színű madzagot, mivel ez segít meggátolni a negatív energiák belénk hatolását, és átalakítja azokat.

kabbala4keret_k.jpg

A fonal felkötéséhez nagyon fontos, hogy olyan személyt válasszunk, akiben feltétel nélkül megbízunk, akit szeretünk, s aki viszontszeret minket. A karkötő felhelyezése előtt szánjunk néhány percet az alázat átérzésére és megértésére, s kérjük meg a Fényt, hogy segítsen minket leküzdeni rossz érzéseinket, féltékenységünket és irigységünket embertársaink felé. Kérjük, hogy szeretetet, empátiát, megbocsátást és kedvességet sugározzunk környezetünk felé, és képesek legyünk megbecsülni és értékelni azt, amink van. Ne engedje, hogy átjárja testünket a negatív érzésekből újra és újra feltámadó gonosz. Ha ezzel végeztünk, a szerettünk elkezdheti a karkötő felhelyezését. Vegyük tehát a bal csuklónkat, tekerje át azon a vörös zsinórt, majd először rögzítse azt egy egyszerű csomóval. Ha ez megvan, ismételje meg a csomózást még hatszor, tehát összesen hét csomóval legyen rögzítve a karkötő. A hét csomó a fehér fényt jelentik, melyet a szivárvány hét színe tartalmaz, valamint a spiritualitás hét dimenzióját is jelképezi, mely jelenünkkel összeköttetésben áll. Miután a karkötő rögzítésre került, meg kell fogadnunk, hogy ellenállunk a negatív érzéseknek, a féltékenységnek, az irigységnek, és minden negatív gondolatnak, legyen bármilyen erős is a kísértés. Ha a fonal idővel elszakad, az azt jelenti, hogy megtette dolgát, és nyugodtan kössünk fel egy újabb karkötőt. Viszont figyeljünk arra, ha ez a fonal már pár nap elteltével leesik csuklónkról, az bizony azt jelenti, hogy mélyen önmagunkba kell néznünk, és felül kell vizsgálnunk viszonyunkat az emberekhez. Fontos, hogy maradjunk alázatosak, ne dicsekedjünk sokat, mert az bizony vonzza az irigyeket.

jackson.jpg

Természetesen az eredeti kabbala karkötőnek is van modern változata, mely már nem csupán egy egyszerű vörös fonalból áll. Gyakran különböző csomózási technikákkal készítik el, vagy díszítik olyan medálokkal, melyek a kabbala valláshoz köthetőek, s fontos jelentéstartalommal bírnak. Ilyen pl. a Gonosz Szem, melyet már gyöngy formában is megvásárolhatunk, vagy a Hamsa medál, mely szintén védelmező tulajdonsággal felruházott jelkép. A Hamsa amulettet a héberek és az arabok is használják. Ez egy tenyér alakú szimbólum, két hüvelykujjal, mely a védelmet hivatott jelképezni. Eredete régi időkre nyúlik vissza, régészeti leletek bizonyítják, hogy már a mezopotámiai műalkotásokon is megjelent a nyitott tenyér szimbólum. Az ősi hiedelmek szerint megvéd az átkoktól és a negatív hatásoktól. Úgy gondolom, hogy akár csomózott, akár medállal ellátott, akár egy egyszerű piros fonalból csuklónkra erősített kabbala karkötőről beszélünk, a lényeg, hogy a két alapelvet kövessük: a karkötő színe legyen vörös, és hét csomóval rögzítse azt csuklónkra egy szerettünk. Illetve kiegészíteném azzal, hogy higgyünk annak erejében, ahogy a saját erőnkben is. Legyünk alázatosak, és álljunk ellen a féltékenység és irigység gonosz szellemeinek.

makrame1keret_k.jpg

ashton.jpg

 

 

Szólj hozzá

michael jackson pozitív gondolkodás madonna önismeret ashton kutcher valentin nap tudatalatti szimbólum spirituális önfejlesztés energetizálás kabbala vonzás törvénye pozitív gondolatok pozitív energia teremtő gondolat divat blog inspirációs karkötő kismag egyedi karkötő makramé karkötő inspiráló karkötő megerősítő gondolatok szerencsehozó talizmán kismag blog kismag ékszerei karkötő leírás saját készítésű ékszer kabbala karkötő mire jó a kabbala karkötő kabbala karkötő leírása hamsa medál hamsa karkötő piros fonal kabbala karkötő jelentése kabbala ékszer vörös fonal kabbala karkötő eredete kismagblog ékszer blog