2016. feb 24.

Gyógyító ásványok - KARNEOL

írta: Kismag
Gyógyító ásványok - KARNEOL

...fény az éjszakában

karneol1.jpg

Ő az én egyik nagy kedvencem. Számomra Ő a "fény az éjszakában" ásvány. Ha fogtatok már karneolt a kezetekben, érezhettétek azt az elementáris erőt és energiát, melyet önmagából sugároz. A megcsiszolt karneol tapintása hihetetlenül selymes, lágyan simogatja a bőrt, emellett olyan intenzív, pozitív energiákkal tölti fel viselőjét, hogy szinte érezni lehet az erőt, melyet képvisel, ahogy magunkra vesszük. Nekem már elég a látványa is ahhoz, hogy mosolyt csaljon az arcomra, hiszen a gyönyörű narancssárgás árnyalatai életörömöt és szenvedélyt sugároznak, és azt kiabálják: „Az élet szép! Élvezd!” A karneol az ókor egyik legértékesebb köve volt, már az egyiptomiak is használták ennek a gyönyörű ásványnak a gyógyító hatásait. A hűség és a megújulás köveként viselték, a fáraók egyenesen isteni erőt tulajdonítottak neki. Halotti díszeket is készítettek belőle, hiszen úgy vélték, segít biztonságban átkelni a túlvilágra.

karneol2.jpeg

Az egyiptomiak Ízisz istennőhöz kötik a karneolt, aki mindent megtett azért, hogy felélessze halott férjét, hogy újra együtt lehessenek (ebből is arra következtethetünk, hogy a karneol hihetetlen erőt és kitartást eredményez). A görögök a visszatérő Nap szimbólumaként tekintettek rá, hiszen csodás árnyalatai a naplementére emlékeztetnek. Indiában a gyermekek védőköve volt, mert úgy hitték, segít az éjszakai láz csillapításában. Őseink balesetek megelőzésére-, de mérgezések ellen is maguknál viseltek egy darabka karneolt. S hogy pontosan mire is van pozitív hatással? Csak győzzem elmesélni mindet! Amit legelőször megemlítenék, hogy határozottságot, erőt és önbizalmat ad. Amikor úgy érzed, élni sincs kedved és a mindennapi problémák kiszívtak belőled minden energiát, akkor ez a Te köved! Ha kevés az önbizalmad, ha határozatlan és gyakran döntésképtelen vagy, akkor szintén segítségedre lehet. Ugyanis ez a kő bátorságot, kitartást, erőt, energiát, önbizalmat és határozottságot ad. És ami még fontosabb: HITET nyújt számodra, méghozzá két teli tenyérrel!

karneol12.jpg

Hitet a megújuláshoz, vagy a teljes újrakezdéshez. Hitet ahhoz, hogy képes vagy kimászni a legmélyebb gödörből, és hogy hatalmas nyomás alatt is maradandót tudsz alkotni. Segít az életfeladatok megoldásában, ezáltal hozzájárul az előrelépésedhez; feltölt, amikor szükséged van rá, ösztönöz, amikor már majdnem-, vagy teljesen feladtad, és kitartást ad céljaid eléréséhez. Ha úgy érzed, benned sokkal több van, mint amit jelenleg megmutatsz Magadból, akkor a karneol segít a kibontakozásban, inspirál, és kreatív ötletekre sarkall. Azoknak is ajánlott a viselése, akik saját lábukra akarnak állni, és szeretnének önálló vállalkozásba kezdeni, ugyanis ez a csodás kő segít az akadályok leküzdésében, legyűri a Benned lakozó félelmeket és kétségeket, s ahogy már írtam, kitartást, határozottságot és magabiztosságot ad.

karneol3.jpg

A karneol azonban nem csak munka és önismeret terén segíthet minket, hanem hozzájárulhat a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz is. Felerősíti a pozitív érzelmeket; a szeretetet, a ragaszkodást, a hűséget, a megbecsülést, ugyanakkor csökkenti a haragot, és képessé tesz vitás helyzetekben tisztábban látni. Ha gondjaid vannak önmagaddal és/vagy szerelmi életeddel, a karneol segíthet megérteni a miérteket, illetve legyőzni gátlásaidat, valamint a gyermekkorodból hozott viselkedésmintákat. A szenvedély köve, mert nem csak az életörömöt és a boldogságérzést erősíti, hanem a szexuális vágyakat is. Felperzsel, oldja az intim együttlétek alatt fellépő gátlásokat, és szerelemre ösztönöz.

karneol6.jpg

Meditációhoz is bátran használj karneolt, ugyanis az elmélyülés pillanataiban rávezet olyan megoldásokra, melyek tudatalattid legmélyén már megszülettek, de talán sosem törtek volna felszínre. Fizikai szinten pozitív hatással lehet a nőgyógyászati megbetegedésekre, csökkenti a menstruációs- és a szülési fájdalmakat. Tisztít, méregtelenít, fokozza a vérkeringést és vérnyomásproblémákban is segítségünkre lehet. Mivel a lemenő Nap szimbóluma, így a lenyugvó Nap energiáival töltheted fel. De vigyázz, hogy ne legyen túl sokáig kitéve közvetlen napfénynek!

Amikor reggel úgy ébredek fel, hogy nincs kedvem még felébredni sem :) ; ki kellene nyitni a szemem, de nem akarom; kéne inni egy kávét, de nincs kedvem megfőzni, akkor felveszek egy karneol gyöngyökből készült karkötőt, vagy ha a karkötő zavarna a munkában, akkor kiteszem a karneol angyalkámat a dolgozóasztalomra és tudom, hogy néhány perc elteltével máris jobban fogom érezni magam. Imádom ezt az ásványt, egyszerűen I M Á D O M !!!! :)karneol4.jpg

karneol10.jpg

karneol11.jpg

 

 

Szólj hozzá

depresszió inspiráció pozitív gondolkodás önismeret energetizálás pozitív gondolatok pozitív energia divat blog egyedi ékszer gyógyító kövek karneol hatása ásványékszer tudatos gondolkodás inspirációs karkötő kismag kismagékszerei ásványkarkötő buddhista karkötő mala karkötő gyógyító ásványok buddha karkötő hogyan válasszunk ásványt a megfelelő ásvány kiválasztása hogyan tisztítsuk meg az ásványokat hogyan hatnak az ásványok fáraók és ásványok jóga karkötő ásványok leírása feltöltés ásványokkal ásvány önbizalomhiányra milyen ásványt válasszak hétköznapi problémák kismagblog ékszer blog karneol ásvány hatásai karneol leírása inspirációs nap mire jó a karneol karneol ékszer karneol karkötő