2016. jan 22.

Gyógyító ásványok - HEGYIKRISTÁLY

írta: Kismag
Gyógyító ásványok - HEGYIKRISTÁLY

 

hegyikristaly5.jpg

A hegyikristály a legismertebb és az egyik legerősebb, valamint legkiterjedtebb gyógyító hatással bíró ásvány. Ez az a kő, mely az összes többi ásvány hatását erősíti, ha egymás mellé tesszük őket. Általános gyógyító kristály, mely energiarendszerünk bármely területén képes kifejteni jótékony hatásait. Az ókori görögök azt tartották róla, hogy az Alpok csúcsaiban felolvaszthatatlan jéggé fagyott vízéből keletkezett, s ezért nevezték el kristallosnak, ami jeget jelent. Az okkultizmusban a Bölcsek Kövének nevezték, s úgy hitték, ez az ásvány őrzi Atlantisz és Lemúria tudását. Az Atlantiszi kultúra a 12 szent kő közé sorolja. Egyes indián törzseknél szent kőnek számít mind a mai napig, s az újszülöttek köldökzsinórját is hegyikristállyal vágták el, mely ezzel megteremtette az újjászületett lélek, s a Föld kapcsolatát. 

hegyikristaly3.jpg

Biztos hallottatok már a kristálykoponyákról. Egy ősi indián legenda szerint létezik a Földön 13 koponya, melyek természetfeletti tudást hordoznak. Azonban ez a tudás csak akkor válik ismertté az emberiség előtt, ha mind a 13 koponyát összegyűjtik. De ez még nem minden. El kell érnünk egy bizonyos erkölcsi szintet is, mely meggátolja azt, hogy a birtokunkba jutott tudással visszaéljünk. Képzeljétek, hogy 1924-ben Lubaantum (egy ősi maja város) feltárásakor megtalálták az egyik koponyát, mely hegyikristályból készült, súlya több, mint 5 kg, s anatómiailag szinte teljesen tökéletes! Arról nincs ismert adat, hogy vajon akkoriban mivel és hogyan munkálták meg az ásványt. A kristálykoponyát nem véletlenül készítették ebből a kőből, hiszen ahogy fent is írtam, számos kultúra azt tartja, hogy megőrzi a tudást végtelen időkig. A cherokee indiánok arról mesélnek, hogy kezdetben 12 világ létezett, mely megfelelt az emberi létnek. Ezek a bolygók több nap körül keringtek. A bolygók összegyűjtötték tudásukat, s egy kristálykoponyába táplálták ezeket. A bolygók bölcsei segítették a Föld lakóit, hogy létrehozzanak 4 nagy civilizációt: Mu-t, Mieyhun-t, Atlantiszt és Lemúriát. A koponyák tudását iskolák és titkos szervezetek létrehozására használták, hogy továbbadhassák az azokban rejlő misztériumokat.

hegyikristaly4.jpg

A legenda szerint a koponyákat egy piramisban helyezték el, Bárka formációban, melyek közül a tizenharmadik volt a leghatalmasabb, s egyben minden tudás őrzője. Állítólag az aztékok visszaéltek a tudással, s irányításuk alá akarták vonni az emberiséget, amiben a spanyol birodalom akadályozta meg őket. Mielőtt újból rossz kezekbe kerültek volna a koponyák, a helyi harcosok és papok elmenekültek velük, szerte a világban. Egy holland nő 6 koponyát is birtokol, melyekkel állítólag telepatikus kapcsolatban áll, s élőlényként bánik velük. Azok a szerencsések, akik kapcsolatba kerülhettek a koponyákkal, arról számolnak be, hogy azok képesek illatokat és hangokat kibocsátani magukból, s amikor belenéztek a szemüregükbe, régi épületeket láttak. Számos más kultúrában is fontos szerepet kapott ez az ásvány.

hegyikristaly1.jpeg

A Feng shuiban a családi harmónia és béke köveként használják. Térjünk át a fizikai és lelki gyógyhatásaira. Szinte minden betegségre alkalmazható; energetikailag kiegyensúlyoz, feltölt, s taszítja a negatív befolyásokat. Gyomor és bélproblémákra, gyulladásokra, keringés szabályozására, idegrendszeri megbetegedésekre, menstruációs görcsökre, bőrbetegségekre, fejfájásra, pajzsmirigy problémákra, emésztési zavarokra, hátfájdalmakra, magas vérnyomásra is egyaránt alkalmazható, hogy csak néhányat említsek pozitív hatásaiból. Ha kezünkben tartjuk, megkétszerezi elektromágneses mezőnket. A hegyikristály az erő köve, mely minden energiát megtisztít, rezgése kapcsolatot teremt a tudat és a fizikai sík között. Auratisztító hatású, elűzi a negatív energiákat, felszabadítja a pozitívakat, s elraktározza azokat. Fokozza az intuíciót, segít a spirituális fejlődésünkben, de feltárhatja múltunkat, és segíthet emlékezni előző életeinkre. Pozitív gondolatokat sugároz, új és jobb ötleteket sugall, és ezek megvalósítására sarkall. A partnerkapcsolatban figyelmességet eredményez, de fokozza érzékenységünket is. A tiszta értelem kövének is nevezik, hiszen nem csak energiamezőnket, de gondolatainkat is tisztítja. 
Amit még jó, ha tudsz, hogy a hegyikristály és a füstkvarc egy és ugyanaz, csupán a színükben van eltérés. A tejkvarc pedig a hegyikristály azon változata, mely a zárványoktól átlátszatlan.

hegyikristaly6.jpg

 

Szólj hozzá

hegyikristály hegyikristály hatása ásványékszer kismag ásványkarkötő kismag ékszer gyógyító ásványok kismagékszer ásványok leírása mire jó a hegyikristály gyógyító hegyikristály hegyikristály hatásai hegyikristály karkötő őrangyal karkötő