2016. feb 05.

Gyógyító ásványok - ÓNIX

írta: Kismag
Gyógyító ásványok - ÓNIX

 

onix8.jpg

Misztikus, titokzatos és mágikus, egyfajta kettősséget sugároz. Ezekkel a jelzőkkel illetném az ónixot. Az alábbiakban megtudhatod, mikor és mire érdemes viselned, mire van pozitív hatással és miben lehet a segítségedre ez a gyönyörű, gyógyító hatással bíró ásvány. Az ónix színe lehet fekete, vagy fehér, de akár a kettő együtt is. Eredetét egy görög legenda meséli el, mely szerint a vicces kedvében lévő Ámor egy nyílvessző hegyével levagdosta Vénusz körmeit, majd ezeket az Indusba hajította. A párkák – a görög mitológiában a sorsistennők, kik fonják, kimérik, majd elvágják az emberek életfonalát- kihalászták a folyóból a körömdarabokat, s azokban felismerték az isteni eredetet. Hogy örökké megőrizhessék azokat, ónix kővé változtatták mindet, s így született ez a gyógyító ásvány, melynek hatásait már ősidők óta kettősség övezi. Nevét a görög onüx szóból kapta, melynek jelentése -a fenti történetet olvasva talán nem meglepő módon – köröm. A legtöbb népcsoport és kultúra mágikus erőt tulajdonít neki, a fennmaradt írások és legendák szerint egyike a legerősebb védelmező erővel bíró köveknek. Az indiaiak hitték, hogy véd a szemmel verés és az átkok ellen, a római harcosok erejük feltüzelésének reményében viselték, az arabok azonban balszerencsét hozó ásványnak gondolták. A Biblia többször is említést tesz az ónixról, mint becses és értékes kő: „És annak a földnek aranya igen jó; ott van a Bdelliom és az Onix-kő.” (Mózes első könyve a teremtésről.)

onix7.jpg

Az ónixot az erő kövének is tartják. Felnyitja szemünket, hogy meglássuk a számunkra valóban fontos dolgokat, segít a kiteljesedésben. Őseink talán ezért is használták különböző szembetegségek kezelésére, hiszen úgy tartották, hogy az ónixot három napra borba téve kezelhetjük a szemgyulladást, az árpát, vagy különböző bőrbetegségeket is. Nem kellett mást tenni, csak a borral -melyben három teljes napon keresztül ázott az ónix- borogatni a beteg felületet, vagy épp meginni azt. Ez az ásvány bevonzza a gyógyító energiákat, és igen nagy segítséget, sőt, lelki támaszt is nyújthat fokozottan stresszes időszakokban. Az atlantiszi kultúra a 12 szent kő közé sorolja; összehangolja az energiákat, nyitottá tesz minket a magasabb szintről érkező útmutatásoknak, egyfajta kapcsolatot képez testünk és a teljesség között. Önbizalmat, magabiztosságot és határozottságot ad, erősíti megérzéseinket, és segít feltárni az előző inkarnációinkból hozott életfeladatokat. A titoktartás kövének is nevezik, hiszen meggátolja viselőjét abban, hogy kifecsegje titkait és terveit.

onix10_1.jpg

Az ónix a sólyomszemhez hasonlóan elraktározza viselője érzéseit és gondolatait, de minden emlékét is (legalább havonta egyszer tisztítsuk meg), így ha érzékeny vagy a különböző tárgyak rezgéseire, segíthet azok energialenyomataiban olvasni (ezt nevezzük pszichometriának). A logikus gondolkodásban nagy szerepet játszik, hiszen segít felmérni az életünket érintő fontos kérdéseket félelmek és aggodalmak nélkül, így hozzásegítve minket a bölcs döntésekhez. Azt tartják az ónixról, hogy megvéd a negatív befolyások ellen, így nem csak környezetünktől függetlenül hozhatunk valóban önálló döntéseket, de segít kiszűrni a hazugságot is. Hihetetlen erőt hordoz magában, melyet átad viselőjének. Ez olyan helyzetekben lehet hasznunkra, melyekben szükségünk van a plusz energiákra, a kitartásra és a magabiztosságra. Segít elszakadnunk azon dolgoktól, melyek már szenvedélyünkké váltak, s nem csak az alkoholra, vagy a dohányzásra gondolok, de olyan tárgyakra, vagy épp személyekre is, melyekbe már szükségtelenül kapaszkodunk, hiszen csak hátráltatnak minket az előrelépésben.

onix2.jpg

Majdnem mindenkinek van olyan személy az életében, akihez megmagyarázhatatlan módon még annak ellenére is ragaszkodik, hogy csak fájdalmat és szomorúságot kap útravalóként, minden egyes nap. Ha megkérdezed önmagadtól, hogy ez a kapcsolat miért is jó Neked, őszinte válaszokat adva, és nem becsapva saját józan eszed, arra fogsz jutni, hogy tulajdonképpen semmi pozitív visszacsatolást nem kapsz a másiktól, mégsem vagy képes elengedni őt. Ilyenkor nagyrészt a reményeink, a vágyaink és az álmaink a saját ellenségeink, melyek létrehozták ezt a láthatatlan, de látszólag elvághatatlan kínzó köteléket, s elsősorban a múltba kapaszkodunk, amikor még talán némi szeretet-cseppeket is adagolt nekünk az áhított fél. De az apró kis szeretet-forrás elapadt, vagy épp átalakult egészen mássá, így fel kell ismernünk, hogy a jelenlegi ragaszkodásunk csak lelkileg betegít meg bennünket, semmi másra nem alkalmas. Ha nem érzed Magad elég erősnek az elengedéshez és az elfogadáshoz, akkor szívből ajánlom Neked ezt az ásványt.

onix4.jpg

Az ónix testre kifejtett hatása is igen széleskörű. Alkalmazhatjuk fogproblémákra, vagy különböző rendellenességekre a csontokban, de ahogy fentebb is írtam, az agyi tevékenységekre van fokozott hatással, így epilepszia vagy depresszió esetén is viselhetjük. Javítja koncentrációs készségünket, és a fülbetegségekre is pozitív hatással lehet. Szembetegségekre, fokozott könnyezésre, vagy daganatos megbetegedésekre is jó hatással bírhat. Erősíti az immunrendszert és egyensúlyt teremt. Címszavakba foglalva a következőkre ajánlom: önbizalomhiány, határozatlanság, befolyásolhatóság, görcsös ragaszkodás-elengedni képtelen, stressz, zűrzavar, depresszió, életfeladatok, kitartás, erő, szenvedélyek, célok elérése, lelki védelem.

onix1.jpg

onix3.jpg

 

Szólj hozzá

spirituális egyedi ékszer gyógyító kövek ónix ásványékszer gyógyító kristályok kismag ásványkarkötő mala karkötő buddhista imafüzér kismag ékszer gyógyító ásványok gyógyító ékszer hogyan válasszunk ásványt a megfelelő ásvány kiválasztása melyik ásvány illik hozzám az ásványok hatásai milyen ásvány ásványok hatása kismag blog kismagékszer ásványok leírása kismag ékszerei ónix hatásai mire jó az ónix ónix ásványkarkötő ónix ásványékszer ónix ékszer ónix karkötő